Title Gamze Okten Senden Daha
Kötü hissediyorum. Hala nasıl böyle şeylerin bir insana yakıştığını ya da bir insanın kendisine bunu nasıl yakıştırabileceğini düşünüyorum. Her şeyi geçtim bütün yasaları kanunları falan. Bir insan evladı bir orman nasıl yakar, bir çocuğa nasıl zarar verir ya da kadına nasıl el kaldırır, bir kadın bir erkeğe nasıl zarar verir? Ben hala bunları sorguluyorum. Fark etmez yani. Kim kime zarar veriyorsa bu tabiatta. Her türlü güç şiddetine karşıyım. Tabii ki şiddet olabilir. Öyle bir an gelir ki biri size bir şey yapabilir ve siz kendinizi savunmak zorunda kalabilirsiniz. Onun haklı olup olmadığını bilemeyiz tartışabiliriz ama bunu güç olarak kullanmak ben senden daha üstünüm algısındaki her türlü şiddete karşıyım. Çünkü bir çocuğa zarar vermek demek karşındaki güçsüz ve savunmasız olan birini ezmeye çalışıyorsun demek. Orman aynı şekilde. Bir erkeğin bir kadına gücü aynı şey. Bunu yakıştıramamak bana çok koyuyor. Yakıştıramıyorum. Bu yüzden de neyse artık bu kanun ve yaptırım, nasıl bir kanun gelecekse bunların en kısa zamanda çok şiddetli bir şekilde gelmesi lazım. Bak ben de şiddetli diyorum. Çünkü hepimiz sıkıldık artık. Caydırıcı bir önlem alınması lazım. Yani bir erkeğin bir kadını dövüp, şiddet uygulayıp, bıçaklayıp ertesi gün çıkmaması lazım. Orman yakan birisinin çok büyük cezalar alması lazım. Özellikle çocuğa ve hayvana zarar verenlerin çok çok ağır cezalar alması lazım. Adamın bunu yaparken 100 kere düşünüyor olması lazım. He şöyle bir durumdayız. Ben bundan da mesela korkarak söylüyorum öyle caydırıcı önlemler alınsa bile o adam kimse ve yine aynı şeyi yapar mı? Ben korkarak söylüyorum. Yine yapabilir. Bizde öyle bir kafa var ki o yüzden emin olamıyorum. Fena caydırıcı cezaların gelmesi gerek.
Title Gamze Okten Senden Daha
041b061a72